Hoe werkt laserontharing?

De Diode Laser stuurt lichtpulsen via het pigment (melanine) dat zich in de haren bevindt, naar de haarwortels en vernietigd deze. Hierdoor is deze manier van ontharen na ongeveer 6 tot 8 behandelingen definitief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld scheren en epileren.


Wat is het verschil tussen laser en ipl-behandeling?

De termen Laser en IPL worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn wel degelijk verschillend. Een laserbehandeling werkt selectiever en daardoor richt de zeer hoge energie zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid. Een professionele laserbehandeling leidt daarom tot snellere resultaten en is ook geschikt voor donkere huidtinten. In tegenstelling tot laser, gaat het licht bij IPL ook in andere structuren ‘verloren’. De haarzakjes worden minder effectief verhit waardoor uiteindelijk bij IPL meer behandelingen nodig zijn voor volledige ontharing.


Welk laser apparaat wordt gebruikt?

Wij gebruiken de Triple ICE Diode Laser. Deze machine werkt op 3 golflengtes (755nm Alexandrite, 808nm Diode and 1064nm Nd:YAG) zodat elk huidtype en vrijwel elk haartype behandeld kan worden. Daarnaast heeft de machine een gekoelde kop waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.


Is een laserbehandeling veilig?

Ja, het ontharen met een laser is veilig. Het door ons gebruikte apparaat is medisch CE gekeurd en wij werken enkel met kundige laserspecialisten. Voordat we met een behandeling beginnen stellen wij jou altijd een aantal vragen over jouw medische geschiedenis, medicatie en zongedrag, zodat we zeker weten dat we veilig kunnen behandelen


Blijven de haren voor altijd weg?

Zeker! Zo’n 90% van de haren (met pigment) blijven definitief weg. Het kan zijn dat de overige 10% door medicatie of hormonale veranderingen, bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang, terugkomen. Hier kan een onderhoudsbehandeling voor ingepland worden.


Welke huidtypes zijn te behandelen?

Doordat we met een laser werken die op 3 golflengtes werkt, zijn alle huidtypes te behandelen. Wel geldt hoe lichter de huid hoe effectiever de behandeling. Donkere haren op een lichte huid kunnen intensiever behandeld worden en hierdoor is een behandeling effectiever.


Welke haartypes zijn te behandelen?

Haren moeten pigment bevatten om de lichtpuls naar de haarwortels te vervoeren zodat deze vernietigd kunnen worden. Grijze en witte haren hebben vrijwel geen pigment, hier zal de behandeling weinig effect hebben. Voor licht blonde en rode haren geldt dit in zekere mate. Het kan geprobeerd worden er zijn klanten die toch vermindering in de haargroei zien.


Hoe bereid ik me voor op een behandeling?

 • Zorg dat je huid schoon is als je voor de behandeling komt. We raden je aan de dag van de behandeling geen deodorant, make-up, parfum en andere verzorgingsproducten te gebruiken op het te behandelen gebied;
 • Gebruik geen zelf bruinende middelen op het te behandelen gebied 2 weken voor de behandeling;
 • Zon niet of maak geen gebruik van de zonnebank 4 weken voor de behandeling;
 • Plan je behandeling niet zo dat je in de 2 weken daarna met vakantie gaat. Je mag 2 weken na een behandeling niet in de zon liggen. Daarna alleen met minimaal SPF30;
 • Het te behandelen gebied mag niet gewaxt of geharst worden 6 weken voor de behandeling;
 • Scheer de huid 1 dag voor de behandeling. Des te korter de haartjes zijn, des te minder je van een behandeling voelt;
 • Gebruik je medicijnen? Vraag dan altijd je huisarts na of je gelaserd mag worden in combinatie met die medicijnen;
 • Draag comfortabele kleren. Word je in of rond schaamstreek gelaserd, raden we je aan wit ondergoed te dragen. De laser kan zwart ondergoed beschadigen;
 • En de belangrijkste.. relax!

Hoe kan ik het meeste uit mijn behandeling halen?

 • Zorg dat je 1 dag voor de behandeling scheert, dan zijn de haartjes op de juiste lengte voor de laser.
 • Hou zo veel mogelijk 6 weken aan tussen jouw behandelingen. Het komt niet op een paar dagen aan maar als er stelselmatig te veel weken tussen de afspraken zitten, kan het zijn dat je uiteindelijk meer behandelingen nodig hebt.
 • Het is lastig maar vermijd de zon zo veel mogelijk voor de delen van je lichaam die je laat laseren. Bij je bikinilijn adviseren we je bijvoorbeeld een licht kort broekje te dragen in de zon zodat je gehele bikinilijn bedekt is. Bij daarvoor gevoelige huiden kunnen pigmentvlekjes ontstaan. Ditzelfde geldt voor het gezicht, draag op zonnige dagen een zonnehoed of petje.
 • Hou je echt heel veel van de zon en kun je niet zonder? Start dan direct na de zomer. Ben je nog nog niet klaar als de nieuwe zomer aanbreekt, hou dan een break en ga na de zomer weer verder met je behandelingen.
 • Vlak voor of in de zomer is het niet raadzaam een behandeling in het gezicht te starten. Zonnige dagen voor of na de behandelingen vergroten de kans op pigmentatievlekken. Hierdoor is het beter gezichtsbehandelingen na de zomer te starten.
 • Heb je op korte termijn een kinderwens, is het beter te starten met behandelingen na de geboorte en eventuele borstvoedingsperiode. Tijdens een zwangerschap verandert zo veel in de hormoonhuishouding waardoor een deel van de haren terug kunnen komen.
 • Ben je van plan een tatoeage te nemen in het gebied dat je behandeld wilt hebben, wacht daar dan mee tot je klaar bent met je laserbehandelingen. Als een tatoeage gezet is kunnen wij hier niet meer overheen behandelen.

Bekijk de laserbehandeling