DEFINITIEVE laserontharing met de Triple ICE Diode Laser

Ongewenste en overmatige haargroei kan erg vervelend zijn, vooral op plekken die goed zichtbaar zijn zoals gezicht, armen en benen. Ook stoppels door scheren en ingegroeide haartjes kunnen vervelende irritatie veroorzaken. Dit kan gemakkelijk, definitief én vrijwel pijnloos aangepakt worden met de Triple ICE Diode Laser. Na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen bent u definitief van uw haartjes af.

Werking van laserontharing

De Diode Laser stuurt lichtpulsen via het pigment (melanine) dat zich in de haren bevindt, naar de haarwortels en vernietigt deze. 10 dagen na de behandeling vallen de haartjes uit en hiervan blijft een deel definitief weg. Hierdoor is deze manier van ontharen na ongeveer 6 tot 8 behandelingen definitief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld scheren en epileren. Uiteindelijk zal 80 tot 95% van de haartjes uit het behandelde gebied definitief wegblijven.

Effectief en veilig ontharen

Met de Triple ICE Diode Laser kunnen wij uw haargroei niet alleen effectief verwijderen maar ook heel veilig. De Triple ICE is van een Medical CE-keuring voorzien waardoor het aan de strengste Europese richtlijnen en regels voldoet. Wat de Triple ICE Pro zo uniek maakt is dat hij op maar liefst 3 golflengtes werkt; 755nm Alexandrite, 808nm Diode en 1064nm ND-Yag. Doordat de Triple ICE Pro voor vrijwel elk huid- en haartype geschikt is, kunnen wij u het beste resultaat geven.

Vrijwel pijnloos

De behandelkop van de Triple ICE handstuk kan tot maar liefst -15°C gekoeld worden. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos. De gel in combinatie met de gekoelde kop verdooft en beschermd de huid en daarnaast wordt het licht beter geleid via het pigment in de haren.

Behandeling met de Triple ICE

Bij de eerste behandeling vindt een intake plaats waarbij de werking, algehele gezondheid, uw verwachtingen en de zorg na de behandeling wordt doorgenomen. Dit wordt bij elke vervolgafspraken kort herhaalt. Vervolgens wordt zo nodig het behandelgebied afgetekend met een huidpotlood en gel op dit gebied aangebracht. De ogen worden met speciale brillen beschermd. En de laser wordt afgesteld op uw huidtype, haarkleur en haardikte. De behandelaar voert testshots uit en overlegt met jou of het comfortabel voelt. Als de juiste instellingen zijn gevonden, gaat de behandelaar meerdere malen over het te behandelen gebied heen. Hierna wordt de gel verwijderd en is de behandeling klaar.

Verschil met IPL

IPL en laserontharing worden vaak door elkaar gehaald. IPL staat voor intense pulse light. Je kunt dit vergelijken met het licht dat een lamp afgeeft maar dan vele malen sterker. Het belangrijkste verschil is dat een laserbehandeling selectiever werkt en daardoor richt de zeer hoge energie zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid wat bij IPL het geval is. Een professionele laserbehandeling leidt daarom tot snellere resultaten en is ook geschikt voor donkere huidtinten. In tegenstelling tot laser, gaat het licht bij IPL ook in andere structuren ‘verloren’. De haarzakjes worden minder effectief verhit waardoor uiteindelijk bij IPL meer behandelingen nodig zijn voor volledige ontharing.